Geplaatst op

Pictogram wintertijd voor ondersteunde communicatie

pictogram wintertijd

Het is alweer bijna wintertijd, we mogen binnenkort weer een uur langer in bed blijven liggen! Om duidelijk te maken dat de klok dan een uur achteruit gaat hebben we een pictogram wintertijd ontworpen.
En natuurlijk hebben we meer nieuwe pictogrammen voor je klaarstaan in Pictostudio, ons gebruiksvriendelijke programma voor ondersteunde communicatie.

We hebben meer nieuwe picto’s ontworpen, allemaal begrippen die werden aangevraagd door gebruikers van Pictostudio. Bijvoorbeeld het pictogram kameleon: niet makkelijk om te tekenen, maar wel een dier dat tot de verbeelding spreekt. En in Pictostudio kun je zelf gemakkelijk de kleur van de kameleon veranderen;)
Zoals altijd werken we bij het ontwerpen samen met de professionals en familieleden/verzorgers die onze pictogrammen inzetten in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, in het speciaal onderwijs of in de thuissituatie. En ook in de ouderenzorg worden de pictogrammen steeds vaker ingezet.

Zo zorgen we er samen voor dat de Visitaal-bibliotheek met ruim 3000 duidelijke Nederlandse pictogrammen goed aansluit bij de behoefte van gebruikers, zowel professionals, familieleden en natuurlijk de cliënten zelf.

Als je al met PictoStudio werkt kun je deze pictogrammen direct gebruiken voor ondersteunde communicatie, in dag- en weekschema’s, voor cliënt-communicatie of in stappenplannen.

Wil je zelf ontwerpen met het pictogram wintertijd en andere Visitaal pictogrammen? Met een gratis proeflicentie kun je onze programma’s zonder kosten of verplichting uitproberen! Wil je meer weten? Vraag een online demonstratie of offerte aan via de mail.

Het pictogram wintertijd en de nieuwe pictogrammen van deze week

Alle nieuwe pictogrammen, inclusief het pictogram wintertijd staan nu voor je klaar, met een licentie voor Pictostudio staan ze direct op je computer en kun je ze meteen gebruiken in ondersteunde communicatie:

  • Pictogram circus
  • Pictogram cv
  • Pictogram ict-les
  • Pictogram kameleon
  • Pictogram klok leeg
  • Pictogram oma
  • Pictogram opa
  • Pictogram opa en oma
  • Pictogram vuile handdoek in de wasmand
  • Pictogram wintertijd

En mis je een pictogram, of heb je een andere vraag voor ons? Laat het ons weten! Je bereikt ons het snelste met een mailtje.

pictogram wintertijd

Zelf ontwerpen met Visitaal-pictogrammen

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is update_pictogrammen_pictostudio_dell_980_600_spelpartners-Hersteld.png

Met de gebruiksvriendelijke Pictostudio-software kan jij heel eenvoudig ruim 3000 Nederlandse Visitaal- pictogrammen gebruiken om dagelijkse communicatie voor jouw cliënt of familielid visueel te ondersteunen

pictogram dietiste

Je kunt eenvoudig zelf de kleur van een pictogram aanpassen en een andere tekst of lettertype gebruiken.
Je kunt de meeste pictogrammen ook vertalen in het Arabisch, Engels, Duits, Frans en Pools.

Je kunt kiezen uit 3 programma’s:

  • Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. 
  • Met Pictostudio voor Office kun je pictogrammen aanpassen en plaatsen in je Word-documenten. 
  • PictoCanvas  maak je snel een mooie praatplaat met Visitaal-pictogrammen. Je kunt ook samen op afstand met picto’s werken. PictoCanvas wordt vaak gebruikt voor zorg of logopedie op afstand.

Meer weten of een offerte aanvragen? Mail ons voor een demonstratie via teams of een offerte op maat of kijk op de site van Pictostudio naar de mogelijkheden en prijzen.